Wąż igielitowy TUBCLAIR AL
Materiał | PVC |
Temperatura pracy | -15 °C do +60 °C |
Charakterystyka | Jednowarstwowy i wszechstronny wąż igielitowy spożywczy z elastycznego i przejrzystego PVC klasy A. EU N° 10/2011. Wąż igielitowy jest lekki i nadający się do kontaktu ze środkami spożywczymi oraz alkoholami o stężeniu do 50%. Charakteryzuje się także doskonałą trwałością oraz zwiększoną ochroną przed promieniowaniem UV. Model węża Tubclair oferuje szeroki zakres zgodności chemicznej. Wśród produktów, z którymi może mieć kontakt, pod pewnymi warunkami dotyczącymi temperatury oraz stężenia, można wymienić niektóre kwasy (solny, octowy, borowy, cytrusowy, azotowy, fosforowy...), niektóre zasady (wodorotlenek sodu, potas...), wodny roztwór podchlorynu sodowego, wodę morską, sole (niektóre chlorki, azotany, siarczany, fosforany, węglany...). Przepływ węglowodorów skutkuje utratą elastyczności, co może powodować pękanie igielitowego węża Tubclair. |
Średnica wewnętrzna | 2 - 60 mm |
Średnica zewnętrzna | 4 - 70 mm |
Grubość ścianki | 1 - 5 mm |
Masa liniowa | 11 - 1200 g/m |